Heelkunde Oostendefoto

Dr. Frederick Olivier

Dr. Frederic Oliviermouse iconDr. Frederick Olivier promoveerde als “Arts” op 26 juni 1997 met onderscheiding aan de KUL. Nadien volgde de opleiding in de Algemene Heelkunde via de KUL. Op 7 augustus 2003 werd hij erkend in de hoedanigheid van geneesheerspecialist in de Heelkunde. Hij specialiseerde zich nadien verder in de Abdominale Heelkunde in het UZ Gasthuisberg te Leuven tot 2004.

Hij verwierf de “bijzondere bekwaming in de abdominale heelkunde” aan de KU Leuven in juli 2004. Hij heeft zich gesubspecialiseerd in de laparoscopie (chirurgische behandeling via kleine incisies ), in de bariatrische heelkunde (chirurgische behandeling van obesitas) en in de proctologie (anale chirurgie).

Hij werkt sinds augustus 2004 in het AZ Damiaan. Hij is oprichter van de Overgewicht- en ObesitasKliniek, waarvan hij het heelkundig deel voor zijn rekening neemt.

Het voorkomen van overgewicht en obesitas neemt wereldwijd toe. Ook België ontsnapt niet aan dit fenomeen. Zowat één op de twee volwassenen in België weegt te veel. Ook kampen steeds meer kinderen met overgewicht.

De Overgewicht- en ObesitasKliniek van AZ Damiaan, de OOK, biedt hulp bij de aanpak van overgewicht en obesitas. Een team van geneesheerspecialisten en paramedici zoekt samen met de huisarts naar de beste oplossing. Het behandelen en voorkomen van ziekten als gevolg van overgewicht of obesitas is hierbij van het grootste belang.

Bariatrische heelkunde gebeurt bij voorkeur laparoscopisch, zoals dit ook meer en meer de regel wordt in de andere domeinen van de abdominale heelkunde. De voordelen van de laparoscopie zijn oa minder postoperatieve pijn, minder wondinfecties, minder littekenbreuken, snellere recuperatie en betere cosmesis.

Proctologie vanuit chirurgisch standpunt behelst de behandeling van abcessen, fistels, hemorroïden en kloven.

Curriculum Vitae

Diploma’s
Bijkomende opleiding
Lidmaatschap Beroepsverenigingen
Publicaties

 

Copyright

Vorige paginaDeze pagina uitprinten

 BYS